36

Re: Загальні питання

jurchello пише:
AppS пише:

jurchello, якщо мова про документи з РАЦС, то законно, мабуть, ніяк.

А до може завадити в даному випадку?

Закон захищає документи з персональними даними від цікавих на глибину до 75 років.

Якщо у Вас немає доказів рідства (і доказів рідства прямого, а не брат прабабусі чи двоюрідний дядько матері), то Ви кваліфікуєтесь як стороння людина, яка не може просто так прийти і копнути про іншу сторонню людину особисту інформацію просто тому, що Вам так захотілось (а саме так це виглядатиме без доказів рідства).

Виняток - документи репресивних органів чи дані потрібні для суду тощо.

Як на мене, то простіше найняти людину (юриста/нотаріуса), яка зможе в виїзному режимі в бабусі взяти відповідні довіреності на Ваше ім'я, щоб Ви могли далі діяти від її імені щодо даних про її батьків (якщо я правильно зрозумів суть пошуку).

Share

37 ( 13-05-2023 12:01:04 змінене jurchello )

Підкажіть хто знає...
Моя прабабуся народилася у 1919 році. За цей рік метрик нажаль не знайшлося. Я знаю точну дату її народження, а також відоме село - місце народження і місце проживання. Все це - Полтавська область. Відомо також, що їй доводилося відновлювати документи про своє народження, (мабуть через суд). Тобто у неї дійсно не збереглися метрики про народження. Дату народження засвідчували її батьки. Таким чином відновили документи. Але які саме документи я не знаю. Думаю, або паспорт або свідоцтво про народження. А може і те і інше. Зараз вона вже померла. Я б хотів підтвердити спорідненість з нею. Коли саме вона відновлювала документи - невідомо. Думаю, або коли виходила заміж, або коли народилася перша дитина, або може коли паспорти стали обов'язковими. Але все це припущення.
Якщо припустити, що вона відновлювала свідоцтво про народження, чи можна його десь знайти в архівах?

Share

38

Знайшов список воєнних часів (1942 р.) під назвою: "Список реєстрації відміток про продовження особистих посвідок на 1 травня 42 р. по селу Кейбалівка".
Цікаво, що списки написані українською мовою. Але як думаєте, що це за такі особисті посвідки можуть бути? https://www.familysearch.org/records/im … eView=true

Post's attachments

2023-05-13_14-19-54.jpg
2023-05-13_14-19-54.jpg 82.48 kb, 1 downloads since 2023-05-13 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

Share

39

jurchello пише:

Підкажіть хто знає...
Моя прабабуся народилася у 1919 році. За цей рік метрик нажаль не знайшлося. Я знаю точну дату її народження, а також відоме село - місце народження і місце проживання. Все це - Полтавська область. Відомо також, що їй доводилося відновлювати документи про своє народження, (мабуть через суд). Тобто у неї дійсно не збереглися метрики про народження. Дату народження засвідчували її батьки. Таким чином відновили документи. Але які саме документи я не знаю. Думаю, або паспорт або свідоцтво про народження. А може і те і інше. Зараз вона вже померла. Я б хотів підтвердити спорідненість з нею. Коли саме вона відновлювала документи - невідомо. Думаю, або коли виходила заміж, або коли народилася перша дитина, або може коли паспорти стали обов'язковими. Але все це припущення.
Якщо припустити, що вона відновлювала свідоцтво про народження, чи можна його десь знайти в архівах?

Якщо це було в 1944-1945 рр., то в архіві.
Якщо пізніше, то РАГС.

Share

40

Зіткнувся у сповідках з дивною річчю.
Для прикладу сповідні розписи за 1827 рік (але за інші роки те ж саме). Село Кейбалівка, Пирятинський район, Полтавська обл. Після списку козацьких сімей починаються поміщики/посполиті з їх дворовими. І чомусь серед цього переліку йде наступний: "Хутора Калинового Мосту подполковника ....".
Калинів Міст насправді знаходиться по сусідству з Кейбалівкою. Але чому цей запис зустрічається саме у Кейбалівці?
Чому мене це цікавить... Я досліджую прізвище козаків Мізько/Мазько/Мізко/Мазко. А серед селян, підданих цьому підполковнику є дещо схоже прізвище: Мазковий/Мазковенко/Мізковий/Мізковенко. Виходить, що вони мають в принаймні різний соціальний стан. Але можливо не тільки соціальний стан, а і населені пункти у них різні?
У мене є кілька припущень, як думаєте, яке з них більш реалістичне і чому?
1) У підполковника був маєток у Калиновому Мості, а жителі села Кейбалівки працювали на його землі.
2) У підполковника був маєток у Кейбалівці, а жителі Калинового Мосту працювали на його землі.
3) У підполковника і маєток і жителі знаходились у Калиновому Мосту, але село по якійсь причині записували до Кейбалівки. Але при цьому селом волостного рівна була Сасинівка (також сусідня).

https://www.familysearch.org/records/im … eView=true

І ще одна цікава річ щодо Калинового Мосту. Якщо подивитися на архівні фонди Полтавської обл. і пошукати там Кейбалівку, то Кейбалівські фонди знаходяться під таким описом:

1. Полтавська губернія
2. Полтавська єпархія
3. Архидияконо-Стефанівська церква, с. Кейбалівка Пирятинського повіту
4. Хут. Калиновий Міст (станом на 1902 р.)
5. Народження:

і знову Калиновий Міст. Чому так?

Post's attachments

2023-06-02_19-44-50.jpg
2023-06-02_19-44-50.jpg 56 kb, 1 downloads since 2023-06-02 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

Share

41

Бо приход був один, як відомо, в хуторах церков не було. Тому в архіві так записано. Церква і які населенні пункти відносяться. Ну і поміщик був один і той же для обох населених пунктів мабуть. Або ж відселили на хутір із села, як новостворене поселення.

Значенко (Полтавская губерния), Петренко (Константиноградский уезд Полтавской губернии), Гашута, Колесник (с.Криничное, Ахтырский уезд, Харьковская губерния), Колесник, Сл(е)исаренко, Ложечник (с. Тростянец, Ахтырский уезд, Харьковская губерния)

Share