Тема: Антропонімно-кулінарна книга
Прошу нижче давати рецепти або інші відомості про старовинні страви, назви яких стали прізвищами - Куліш, Лемішка, Корж, Паляниця, Мандрика, Дзема та ін., крім Борщ, бо є така окрема тема.
....................................
Книшики (кубанський рецепт)
Замісити швидке тісто на соді, тонко розкачати коржі. Покласти на коржі дрібно посічену або, краще, мелену солону начинку - товчену варену картоплю з підсмаженою цибулею, потрібку, потрібку з картоплею, цибулю смажену з меленими горіхами, товчений горох з цибулею, товчену квасолю тощо. Якщо начинка несолона, присолити. Згорнути рулетом і нарізати маленькими книшиками, смажити в олії або смальці до рум'яного. Смачного!