1

Тема: Антропонімно-кулінарна книга

Прошу нижче давати рецепти або інші відомості про старовинні страви, назви яких стали прізвищами - Куліш, Лемішка, Корж, Паляниця, Мандрика, Дзема та ін., крім Борщ, бо є така окрема тема.
....................................
Книшики (кубанський рецепт)

Замісити швидке тісто на соді, тонко розкачати коржі. Покласти на коржі дрібно посічену або, краще, мелену солону начинку - товчену варену картоплю з підсмаженою цибулею, потрібку, потрібку з картоплею, цибулю смажену з меленими горіхами, товчений горох з цибулею, товчену квасолю тощо. Якщо начинка несолона, присолити. Згорнути рулетом і нарізати маленькими книшиками, смажити в олії або смальці до рум'яного. Смачного!

Прізвища українські та народів чорноморського регіону

Share

2

Re: Антропонімно-кулінарна книга

Тобто Книш від Книшиків? а не вони від Книша??

Мені Ваша ідея не дуже подобається. Зібрати кулінарні прізвища - то добре, а ось рецепти, як на мене, не звідси, а з розділу етнографії. А Ви якусь сборную солянку пропонуєте.

Як на мене, краще котлети окремо, а блондинки окремо.

Пошук предків: Глушак (Брянськ.) Ковальов Федосенко (Могилевськ.)
Оглотков (Горбат. п. НГГ) Алькин Душин Жарков Кульдішов Баландин (Симб. губ.)
Клишкін Власенко Сакунов Кучерявенко (Глухів)
Кириченко Бондаренко Білоус Страшний (Новомоск. Дніпроп.)

Share

3 ( 09-03-2017 20:35:04 змінене Ярематойсамий )

Re: Антропонімно-кулінарна книга

Не люблю ні котлет (особливо, після того, як почув, що по-японському це "кацираца"), ні блондинок, ні солянок. smile "Книшик" від "книш". А там, хто його знає!

Прізвища українські та народів чорноморського регіону

Share